Een overzicht van de PlayRight+ projecten 2020

9 december 2020

PlayRight+ biedt financiële ondersteuning aan organisaties en/of projecten die de positie van de uitvoerende artiest voorop plaatsen.

Ondanks de gezondheidscrisis heeft PlayRight+ alles in het werk gesteld om toch haar missie voort te zetten.
Een kort overzicht van de projecten die PlayRight+ met trots heeft ondersteund in 2020:

VKRS (Video Killed the Radio Star)

VKRS is de combinatie van muziek en video in één evenement!
Bands hebben vaak een videoclip nodig om hun muziek op de markt te brengen. En een clip is veel meer dan louter een uitzendmedium, het is een kunst op zich!

Het doel van dit festival, georganiseerd door Les Riches-Claires is dan ook om deze kunst en vooral deze artiesten onder de aandacht te brengen!

De Secret Sessions 2020

Verschillende Belgische en internationale artistes samenbrengen die elkaar niet noodzakelijk kennen om in twee uur tijd een origineel stuk te creëren… Dit is de originele uitdaging van Secrètes Sessions, georganiseerd door FrancoFaune!

Festival International du Film Francophone de Namur

FIFF 2020

Het international filmfestival FIFF, opgericht in 1986, organiseert jaarlijks een wedstrijd voor lang- en kortspeelfilms, voor zowel fictie als documentaires; kortom, een weerspiegeling van de Franstalige diversiteit.

Daarnaast creëert het festival ook tal van workshops en ontmoetingsruimtes waar professionals kunnen samenkomen en bouwen aan de Franstalige cinema van morgen.

Fifty Lab Show Case

Fifty lab festival

In 2019 deed een nieuw showcase festival de intrede in Brussel: Fifty Lab,een festival dat een podium geeft aan de alternatieve music scene en Belgisch opkomend talent.

Dit jaar iets anders dan andere jaren, namelijk een online editie: the Digital Lab. Op vrijdag 20 november 2020 kunnen geïnteresseerden terecht op de website van Fifty Lab om te genieten van talks en performances van, onder andere, Frenetik, Annabel Lee, David Numwami, Dolly Bing Bing, Victor De Roo & many more!

Concours Circuit

Concourc circuit 2020

Concours Circuit is HET evenement bij uitstek voor de opkomende music scene in de Federatie Wallonië-Brussel. Het doel van deze wedstrijd is om nieuw, beloftevol talent te ontdekken en een springplank te vormen voor nieuwe geluiden en alternatieve muziek.

Voor deze nieuwe editie van Concours Circuit werden meer dan 330 projecten ingestuurd! De jury, samengesteld uit muziekprofessionals, selecteerde twintig eclectische en veelbelovende muzikale projecten. De artiesten en groepen zijn actief in verschillende genres: van postpunk, over lofi, tot ambient en zelfs techno.

Op het programma? Vier avonden om tien artiesten en bands te kiezen die zullen deelnemen aan de third finals. Aan het einde van deze etappe zullen vijf projecten doorgaan naar de finale in de Brusselse Botanique.

Dubbing workshop georganiseerd door JB Vox

JB VOX formation dubbing

JB Vox biedt dubbing workshops aan voor acteurs.

Deze workshops zijn vrij kostelijk, en om deze toegankelijker te maken voor een groter aantal artiesten, heeft PlayRight+ financiële ondersteuning verstrekt om de artistieke vaardigheden van Belgische artiesten te versterken.

JEF Festival 2021 editie

Het European Youth Festival is een filmfestival gemaakt door jongeren. Elk jaar in februari organiseert het JEF Festival een groot aantal filmvertoningen en workshops voor alle leeftijden, van de allerkleinsten tot volwassenen.

FACIR

FACIR is een vzw die in 2013 werd opgericht en intussen meer dan 800 muzikanten verenigt. De missie van deze vereniging is gehoor te geven aan de stem van muzikanten en deze onder de aandacht van het politieke landschap te brengen, enerzijds, en de Belgische music scene, anderzijds.

De vzw is werkzaam dankzij de lidmaatschapsbijdragen van haar leden en de hulp van eenmalige subsidies zoals die van PlayRight+.

Acteursgilde

Acteursgilde is de Vlaamse belangenvereniging voor professionele acteurs. Het doel van de vereniging is om zaken in gang te zetten die het belangen van de werknemers uit de audiovisuele sector verdedigen.

Hun strijd gaat vooral rondom politieke aangelegenheden, subsidies, loonafspraken, naburige rechten, belastingen, de toekomst van ons medialandschap, etc.

GALM

GALM wil een stem geven aan zowel auteurs als muzikanten. De organisatie vertegenwoordigt daarmee de stem van musici binnen verschillende organen en raden van bestuur.

Daarnaast wil de organisatie beleidsmakers adviseren met ideeën die de positie van de muzikant versterken.

Union des artistes

L’Union des Artistes  is de oudste culturele vereniging op het gebied van entertainment in België.
L’Union bestaat uit uitvoerende kunstenaars. Ze verlenen hoofdzakelijk steun aan artiesten.

PlayRight+ is er trots op in 2020 financiële steun te hebben verleend aan al deze geweldige projecten en verenigingen die zo’n belangrijke rol spelen voor artiesten.

Wil jij ook een aanvraag tot steun indienen? Dat kan hier!

Share This :
sluiten

Inloggen Lid worden