Muziek 2016: vervroegde uitbetaling van jouw rechten

21 april 2020

Onze uitvoerende kunstenaars worden zwaar getroffen door de annulering van hun artistieke activiteiten tijdens de pandemie. Het PlayRight-team heeft er dan ook alles aan gedaan om de verdelingskalender voor de komende maanden hieraan aan te passen.

Elk jaar stelt PlayRight een kalender op voor de verdeling van naburige rechten. Gezien de grote financiële druk die onze aangesloten kunstenaars ondervinden ten gevolge van Covid-19, zullen we een vervroegde uitbetaling uitvoeren van muzikale rechten voor de geluidsopnames die werden uitgezonden en geëxploiteerd in België in 2016.

Hoewel deze verdeling van rechten oorspronkelijk gepland stond voor eind mei 2020, vindt de verdeling al volgende week plaats. Daarnaast denkt PlayRight ook aan haar acteurs, en zullen we alles in staat stellen om de verdeling van audiovisuele rechten die oorspronkelijk gepland stond voor juli, ook voor hen te vervroegen. We houden je op de hoogte.

Herinnering: PlayRight+ lanceert een noodfonds om haar aangesloten kunstenaars te steunen tijdens deze coronavirus pandemie. Meer info via: https://playright.be/noodfonds-kunstenaars/

Share This :
sluiten

Inloggen Lid worden