PlayList 2019 nu online: geef jouw muziekopnames zo snel mogelijk

7 mei 2020

PlayRight heeft zonet de playlist voor het referentiejaar 2019 gepubliceerd. Hoog tijd dus om je muziekopnames aan te geven in je online portal!

Elk jaar vragen wij jullie, onze aangesloten artiesten, om jullie bijdragen aan muziekopnames aan te geven via de online portal, zodat wij de naburige rechten waar jullie recht op hebben kunnen beheren, berekenen en verdelen. Om jouw rechten voor het Belgische grondgebied te berekenen, hanteert PlayRight twee verdelingsparameters:

  • De speellijsten van de Belgische radiozenders,
  • De verkoopslijsten van Ultratop.

 Op basis hiervan stelt PlayRight jaarlijks speellijsten op van muziekopnames gerangschikt per referentiejaar, die jij via de PlayRight Portal kan consulteren om gemakkelijk jouw prestaties aan te geven.  Alle tracks in deze speellijsten kunnen rechten opleveren, en de belangrijkste details heeft PlayRight al ingevuld (zoals de titel en de hoofdartiest

Dit betekent minder werk voor onze leden en garandeert een volledige transparantie van onze kant. Gemakkelijk, niet?

Hoe het werkt

Je muzikale bijdragen aangeven is simpel:

  1. Raadpleeg je online dossier via de Online Portal;
  2. Ga naar de playlist tool. Die geeft je toegang tot de speellijsten, opgesteld door PlayRight voor elk referentiejaar;
  3. Geef jouw muziekprestaties zo snel mogelijk

En mijn audiovisuele prestaties?

Het PlayList menu is een specifieke tool om jouw muzikale prestaties aan te geven. Het PlayRight team werkt momenteel aan de ontwikkeling van een gelijkaardige tool voor audiovisuele prestaties. In de tussentijd kan je uiteraard steeds je audiovisuele prestaties aangeven via de online aangifteformulieren. Log je in via de portal en klik op het menu Repertoire en selecteer de gepaste tab voor het type van prestatie dat je wil aangeven (audiovisueel, dubbing & nasynchronisatie en muziek in audiovisueel).

Tot 31 december 2020 kan je volgende prestaties aangeven:

  • Audiovisueel werk voor de referentiejaren 2014/2015;
  • Muziekopnames voor het referentiejaar 2017.

Na deze deadline sluit PlayRight de rechten voor deze referentiejaren af. Je prestaties blijven rechten opleveren voor de referentiejaren die nog openstaan, maar niet voor de afgesloten referentiejaren. Het is dus belangrijk de deadline te respecteren als je je rechten wil innen.

Ga meteen aan de slag!

Share This :

Gerelateerde items

sluiten

Inloggen Lid worden