PlayRight verdeelt 17 miljoen aan rechten en zit helemaal op schema!

31 mei 2016

 

Zoals aangekondigd in de verdelingskalender sloot PlayRight zopas de verdeling van de rechten voor muziekopnames 2010, 2011 en 2012 af. 

Alle resultaten werden gecommuniceerd naar de leden en in totaal werd er 17 miljoen aan rechten verdeeld onder de binnenlandse en buitenlandse artiesten. Van die rechten ging 50% naar de rechtstreekse leden van PlayRight, de andere 50% werd via de beheersvennootschappen in het buitenland toegekend aan hun leden. Als (vertegenwoordiger van een) uitvoerend kunstenaar heb je nog tot zes maanden na de betaling de tijd om ons uw vragen en klachten over deze verdeling door te geven.

Voor alle verdelingen samen in 2016 staat de teller van toegekende rechten tot zover al op meer dan 19 miljoen euro en er staan nog 4 verdelingen op de kalender van 2016.

Met het afsluiten van de jaren 2010 t.e.m. 2012 is PlayRight nu helemaal op kruissnelheid met het verdelen van rechten. Later dit jaar volgt zelfs al een eerste verdeling voor het referentiejaar 2015 voor muziekopnames. Rechten die vorig jaar werden geïnd zullen dit jaar dus al een eerste keer verdeeld worden onder de betrokken artiesten. Dat wil ook zeggen dat alle uitvoerders tijdig hun opnames moeten aangeven om zich ervan te verzekeren hun rechten te ontvangen. Wie te laat aangeeft, riskeert rechten te verliezen.

Share This :
sluiten

Inloggen Lid worden