Word vennoot en neem deel aan de Algemene Vergadering

19 februari 2024

Wil jij je stem laten horen en het rechtenbeheer voor jou als uitvoerende kunstenaar vormgeven? Dat kan! Word vennoot vóór 17 maart en kom naar onze Algemene Vergadering op 17 juni.

Op de jaarlijkse Algemene Vergadering in juni zijn jullie het, de uitvoerende kunstenaars, die het hart van PlayRight doen kloppen. Word vennoot en stem op de leden van de Raad van Bestuur en geef je mening over voorgestelde wijzigingen in de statuten en het Algemeen Reglement.

Waarom vennoot worden?

Maar wat zijn de voordelen nu juist van vennoot zijn? Als vennoot:

 • kun je alle laatste ontwikkelingen op de voet opvolgen;
 • krijg je een gedetailleerd inzicht in hoe de rechten worden geïnd, beheerd en verdeeld;
 • krijg je medezeggenschap tijdens de Algemene Vergadering;
 • mag je mee de bestuurders van het college waartoe je behoort benoemen (Muziek of Dramatische Kunst en Dans, afhankelijk van je hoofdactiviteit);
 • krijg je de mogelijkheid om je mening te geven en te stemmen over voorgestelde wijzigingen aan de Statuten en het Algemeen Reglement;
 • kun je je kandidaat stellen om zelf bestuurder te worden en te zetelen in de Raad van Bestuur van PlayRight (tijdens de volgende Algemene Vergadering).

Wat zijn de voorwaarden en hoe ga ik te werk?

 1. Lid zijn van PlayRight en al hebben deelgenomen aan minstens drie opnames die volgens de wet naburige rechten generere.
   
 2. Dien je aanvraag om vennoot te worden in via je online dossier in de PlayRight-portal. Log in, ga naar Mijn gegevens (linkerkolom) en klik op Vennoot (rechtsboven).
   
 3. Eens je Account Manager bevestigt dat je voldoet aan de voorwaarden, ontvang je een bericht van ons waarin je wordt uitgenodigd om een eenmalig maatschappelijk aandeel van €49,57 te betalen.
   
 4. Doe dit ten laatste vóór de deadline: 17 maart 2024 zodat je alsnog naar de Algemene Vergadering kan komen op 17 juni 2024!
Share This :

Gerelateerde items

sluiten

Inloggen Lid worden