Niet-muzikale werken: eerste verdeling van €17.663

22 februari 2024

PlayRight heeft zojuist de eerste verdeling van niet-muzikale werken voor de referentiejaren 2006-2023 uitgevoerd. Het totale bedrag dat onze aangesloten leden hebben ontvangen is €17.663,03.

Wat zijn niet-muzikale werken? 

Als uitvoerder heb je misschien een rol gespeeld in een luisterspel of sketch bedoeld voor uitzending op de radio of online. Weet dat deze prestaties ook naburige rechten genereren. Met niet-muzikale werken bedoelen we een artistieke prestatie die je als uitvoerder levert in het kader van een geluidsopname. Hou er rekening mee dat alleen prestaties in aanmerking komen die zijn vastgelegd op een commerciële opname EN zijn uitgezonden op de radio. 

Welke programma’s komen in aanmerking?

Onderstaande infogram geeft alle radiozenders mee waar PlayRight rechten kan innen voor niet-muzikale werken voor de referentiejaren 2006-2023.

Wat moet ik doen als ik niets heb aangegeven voor 2006-2023?

Geen paniek! Dit is slechts een eerste verdeling. PlayRight verdeelt altijd twee keer. De eerste verdeling vindt nu in 2024 plaats en wordt aangevuld met een afsluitende verdeling in 2027. De deadline om je repertoire aan te geven dat rechten kan genereren voor de referentiejaren 2006-2023 is 31 december 2026
 
Ga naar je online portal, klik op het menu ‘Repertoire’ en vervolgens op het laatste tabblad ‘Niet-muzikaal’. Klik dan op ‘Aangifte toevoegen’.

Nog vragen?

Zit je nog met vragen over deze verdeling? Neem gerust contact op met je accountmanager. Je vindt hun gegevens terug via je online dossier in de PlayRight-portal, of je kunt een mail sturen naar members@playright.be

Share This :
sluiten

Inloggen Lid worden