Naburige rechten voor elektronische muziek?

18 november 2016

Op zaterdag 19 november 2016 vindt in de Vooruit in Gent een nieuwe editie plaats van Play and Produce. Een hele dag zullen pioniers uit het elektronische muzieklandschap hun ervaringen op muzikaal en zakelijk vlak delen met een jong en leergierig publiek. Ook PlayRight is dit jaar opnieuw van de partij.play-produce-2016

Je kan om 13u30 in het Foyer Theater terecht voor de “Fight for Your Right(s)” sessie. Onze eigen Ioan Kaes, Herman Van Laar van SABAM en Bram Somers van SIMIM zullen uitleg verschaffen rond wat auteursrechten en naburige rechten zijn en welke rol het collectief kan spelen voor muzikanten uit het elektronische muzieklandschap. Je kan er een antwoord verwachten op vragen als: Wanneer ik een track produce, ben ik dan auteur, uitvoerend muzikant of de producent? En wat met remix die ik heb gemaakt? En wat met de remix die werd gemaakt van het nummer dat ik heb ingezongen? Mag ik programming aangeven?

Niet enkel zal het panel verduidelijken waar de verschillen liggen tussen auteursrechten en naburige rechten, er zal ook ruimte zijn om aan te kaarten waar de terminologie van de electronica-muzikant enerzijds en die van de beheersvennootschappen anderzijds elkaar soms (ongewild) voor de voeten lopen.

Alle informatie over Play & Produce vind je terug op www.playandproduce.be. En als je komt, luister dan zeker nog een extra keer naar deze track!

Share This :
sluiten

Inloggen Lid worden