Oproep: Word bestuurder van PlayRight! 

19 april 2024

Dit jaar zijn we op zoek naar nieuwe bestuurders voor vier mandaten binnen PlayRight. Wil jij mee de strategie van PlayRight bepalen of je expertise inzetten voor onze projecten? Stel je dan nu kandidaat!  

PlayRight is een coöperatieve vennootschap voor en door artiesten. Als lid van de Raad van Bestuur neem je deel aan de maandelijkse vergaderingen en stippel je mee de strategische koers uit van onze vennootschap.  

Wie kan zich kandidaat stellen? 

Alle uitvoerende kunstenaars die ten laatste op 17 maart 2024 vennoot waren, kunnen hun kandidatuur indienen onder de statutaire voorwaarden en de instructies vermeld in deze communicatie. 

Opgelet: als je je verkiesbaar wil stellen, moet je in orde zijn bij het RSVZ (Rijksinstituut voor de Sociale Verzekeringen der Zelfstandigen). Je kunt je bezoldigd mandaat namelijk enkel opnemen als je zelfstandige in hoofd- of bijberoep bent. 

De mandaten 2024  

Dit jaar zijn er vier bestuursmandaten in te vullen: twee binnen het college Muziek en twee binnen het college Dramatische Kunst & Dans, met een bezoldiging voor deze mandaten. 

We zoeken: 

  • een Nederlandstalige muzikant(e) (mandaat van 4 jaar); 
  • een Franstalige muzikant(e) (mandaat van 4 jaar);  
  • een Nederlandstalige acteur/actrice, danser/danseres, variétéartiest(e) of circusartiest(e) (mandaat van 4 jaar). 
  • een Franstalige acteur/actrice, danser/danseres, variétéartiest(e) of circusartiest(e) (mandaat van 4 jaar). 

Hoe dien je je kandidatuur in? 

Stuur je kandidatuur naar onze directeur Christophe Van Vaerenbergh via c.vanvaerenbergh@playright.be, samen met: 

  • een korte voorstelling van jezelf (CV); 
  • een foto (JPEG of PNG). 

De kandidaturen moeten ten laatste 45 dagen voor de aanvang van de Algemene Vergadering worden ingestuurd, oftewel ten laatste 3 mei 2024

Nadien maakt PlayRight alle kandidaten bekend aan de vennoten, zodat zij de kandidaten die hun voorkeur genieten kunnen verkiezen tijdens de Algemene Vergadering op maandag 17 juni 2024.

sluiten

Inloggen Lid worden