EERSTE VERDELING RECHTEN GEÏND IN HET BUITENLAND: € 1.183.042

23 februari 2022

De eerste verdeling van 2022 is een verdeling van naburige rechten geïnd in het buitenland. Deze verdeling betreft zowel muziek als audiovisuele opnames die werden uitgezonden internationaal.  Het bedrag dat PlayRight zonet heeft verdeeld onder haar aangesloten uitvoerende kunstenaars bedraagt € 1.183.042.

Achtergrondinfo: vanwaar komen deze internationale rechten?

Een artiest die zich aansluit bij PlayRight, kan ervoor kiezen in zijn of haar contract ons een wereldwijd mandaat te geven. Op basis van overeenkomsten met onze zusterorganisaties in het buitenland, verzamelen we dan informatie over het gebruik van het repertoire van onze artiesten in meer dan 40 landen. Zo kunnen we ook internationaal de juiste vergoedingen claimen.

De verdeling van de buitenlandse rechten verloopt volgens de verdelingsregels van de buitenlandse beheersvennootschappen in kwestie. PlayRight kijkt de kwaliteit van hun gegevens wel nauwgezet na en zorgt daarna voor de doorstorting van het berekende bedrag naar de artiest!

Het totale bedrag aan internationale naburige rechten dat we tijdens deze eerste verdeling hebben verdeeld, bedraagt 1.183.042.

Waarop is deze verdeling gebaseerd?

Een verdeling van internationale rechten slaat op verschillende referentiejaren, voor zowel muziek- als voor audiovisuele opnames. Deze verdeling van internationale rechten omvat volgende territoria en referentiejaren:

PlayRight rekent, net zoals andere buitenlandse beheersvennootschappen, 5% operationele kosten door bij de doorstorting van internationale rechten die ze ontving na 1 december 2016.

In augustus 2022 volgt een tweede verdeling van rechten geïnd in het buitenland.

Bekijk zeker onze verdelingskalender 2022 om te weten wanneer de volgende verdelingen van muziek- en audiovisuele rechten plaatsvinden. Ook de deadlines voor de aangifte van jouw opnames kan je via de kalender raadplegen: https://playright.be/verdelingskalender/

NOG VRAGEN?

Heb je vragen omtrent deze verdeling? Neem gerust contact op met je Account Manager. Zijn of haar gegevens kan je terugvinden in je online dossier via de PlayRight portal. Of stuur een mailtje naar members@playright.be.

Share This :
sluiten

Inloggen Lid worden