Vacature – International Account Manager

13 januari 2021

Voor het departement Members/Internationaal zijn we op zoek naar een gedreven medewerker om onze internationale werking te versterken.

Repertoires van onze aangesloten uitvoerende kunstenaar worden ook in het buitenland uitgezonden, gedownload en verkocht, en generen rechten en vice-versa voor de buitenlandse artiesten op het Belgisch grondgebied. Muziek, film, series… zijn grenzeloos en een stevig internationaal netwerk waarin gegevens vlot en correct uitgewisseld worden is daarbij onmisbaar. PlayRight heeft vele bilaterale overeenkomsten met zusterorganisaties gesloten, om de vergoedingen namens onze aangesloten uitvoerende kunstenaars -die ons gemandateerd hebben om hun naburige rechten, ook in het buitenland- te laten gelden en zo efficiënt en snel als mogelijk door te betalen.

Over de functie

Als Internationale accountmanager ben je de eerste contactpersoon binnenin de internationale werking en zet je contacten op met buitenlandse beheersvennootschappen die je ook onderhoud. Bilaterale overeenkomsten die transparant en doeltreffend zijn zorgen voor een uitwisseling van rechten waar uitvoerende kunstenaars recht op hebben. Dit gebeurt door coördinatie en uitvoering van het uitwisselingsproces en onder leiding van de supervisor Accountmanager, zal je hieraan werken. Je zal ook instaan voor het samenstellen en doorgeven van de uitzendlijsten en repertoires van onze leden en internationale databases beheren en up to date houden.

Daarnaast geef je door het maken van analyses van rechten ontvangen uit het buitenland inzicht in de geldstroom voor PlayRight-rechthebbenden en zal je instaan voor de verschillende controlemechanismes om de inkomsten uit het buitenlandse rechten te maximaliseren.

Jouw profiel

 • Je hebt een diploma op zak of ervaring in een gelijkaardige functie;
 • Je werkt efficiënt met Microsoft Office (XML, Excel, Word, Acces) en hebt ervaring met databases;
 • Je ogen gaan als vergrootglazen over de gegevens die je verwerkt en onnodige handelingen vind je energieverspilling;
 • Je hebt aan één duidelijke briefing genoeg om uiteenlopende opdrachten te tackelen;
 • Je spreek vlot Nederlands en/of Frans en je hebt een goede kennis van het Engels. Zowel mondeling als geschreven;
 • Je bent leergierig, werkt oplossingsgericht en accuraat;
 • Je bent dynamisch, flexibel en stressbestending

Aanbod

 • Een boeiende job in de muziek- en audiovisuele sector met verantwoordelijkheid en ruimte voor initiatief in een groeiend team
 • Een 38-urenweek
 • Een voltijds bediendencontract van onbepaalde duur met een loon volgens de wettelijke barema’s
 • Aanvullende extralegale voordelen

Interesse?

Stuur voor 5 februari a.s. je CV en motivatiebrief per mail naar Laetitia Batardy (Supervisor Account Manager) l.batardy@playright.be , met vermelding ‘vacature International Account Manager’

Share This :
sluiten

Inloggen Lid worden