Diana Pavlidi, Tijmen Govaerts & Yasmine Norton winnaars van een PlayRight+ prijs aan het Conservatorium van Antwerpen

26 februari 2019

De uitreiking van de eerste PlayRight+ prijzen in 2019 is een feit. En het was meteen een speciale editie, want voor het eerst werkten we samen met het Conservatorium van Antwerpen, en er werden meteen maar liefst drie(!) prijzen uitgereikt: een voor de afdeling Drama, een voor de afdeling Muziek, en vrij uitzonderlijk ook een voor de afdeling Dans.

Op maandag 25 februari werd een speciale ceremonie georganiseerd om de drie laureaten van het Conservatorium van Antwerpen hun prijs te overhandigen. Zoals altijd was het ook nu aan het team van docenten van de verschillende departementen om de laureaten te selecteren gebaseerd op een aantal criteria die zij belangrijk vinden. Het enige criterium dat PlayRight oplegt, is dat de student wordt gekozen op basis van zijn of haar kwaliteiten als uitvoerende artiest. Voor de rest krijgen de docenten complete vrijheid om te bepalen aan wie PlayRight+ de mooie prijs mag overhandigen.

De uitreiking was extra speciaal, omdat naast de afdeling Muziek en de afdeling Drama, ook een prijs werd uitgereikt aan een student van de afdeling Dans.

Voor de opleiding Muziek ging de prijs naar de Griekse talent Diana Pivlidi:

De keuze van de opleiding muziek, afstudeerrichting Jazz voor de PlayRight+ prijs valt op de Griekse zangeres Diana Pavlidi.

Zij verliet vijf jaar geleden haar thuisland om in Antwerpen te komen studeren, en was gedurende al die jaren een grote aanwinst voor onze jazzafdeling. We hebben haar gedurende de voorbije jaren enorm zien groeien als zangeres, zowal qua techniek als qua artistieke persoonlijkheid.

Ondanks de soms moeilijke omstandigheden, heeft zij ontzettend hard gewerkt en een ongeloofelijk grote vooruitgang gemaakt. Ze toonde vanaf dag één een uitzonderlijke motivatie en positieve attitude. Met haar positieve ingesteldheid zorgde ze voor een goeie vibe, en dat niet alleen in de zangklas maar in elke formatie waarmee ze in aanraking kwam.

Het docententeam van de jazzafdeling is dan ook van mening dat zij, omwille van haar doorzettingsvermogen, haar enorme progressie, haar fantastische attitude en haar artistieke persoonlijkheid een terechte winnaar is van de PlayRight+ prijs.


Tijmen Govaerts winnaar PlayRight+ prijs Drama Conservatorium Antwerpen

De prijs voor de afdeling Drama ging naar recent alumnus en rising star Tijmen Govaerts, die er met een rol in ‘Wij’, ‘Girl’ en ‘Kursk’ in 2018 al een topjaar had opzitten. En alsof dat nog niet genoeg was, reef de jonge acteur ook nog de hoofdrol binnen in de gloednieuwe VTM-serie ‘De Kraak’ die dit jaar nog op het scherm zal verschijnen

Tijmen studeerde af in de opleiding woordkunst, en muntte altijd al uit op het podium, maar ook met schrijven kon hij goed overweg. Tijdens zijn laatste jaar presenteerde hij onder andere het nieuwjaarsfeest. Dat was een heel bijzonder en ontroerend moment want het was de eerste keer dat we een niet-klassieke presentatie kregen tijdens een toch wel klassiek concert. Tijmen wilde altijd helpen en dingen doen voor de opleiding.

Toen hij afstudeerde dook hij meteen op in drie langspeelfilms en had hij nog projecten lopen waarvoor hij naar het buiteland moest (vorige week zat hij nog in Tel Aviv). Iedereen was het erover eens dat Tijmen de perfecte kandidaat was voor deze prijs.

Wij zijn heel trots op hem.

Weetje: Tijmen mocht in 2017 ook al een PlayRight+ prijs mee naar huis nemen tijdens het het Festival International du Film Francophone de Namur. Hij werd toen gelauwerd om zijn acteerprestaties in de kortfilm, Passée l’aube.

Jasmine Norton winnaar PlayRight+ prijs Dans Conservatorium Antwerpen

En tot slot mocht ook Jasmine Norton van de opleiding Dans een PlayRight+ prijs in ontvangst nemen.

Wat dans betreft was het geen gemakkelijke keuze, omdat iedereen min of meer hetzelfde traject volgt, maar onze keuze viel op Jasmine. De opleiding draait heel erg rond een connectie tussen mind & body:vertrekken vanuit het innerlijke om die expressies zo goed mogelijk naar de buitenwereld over te brengen. Jasmine kwam hier binnen met een focus op de body maar ze evolueerde sterk en past enorm goed in wat wij onze studenten proberen aan te leren.

In het tweede jaar voerde ze een prachtige solo op waarbij ze zichzelf echt heeft uitgedaagd, dat was hier op het dak van de Singel. Onlangs creëerde ze ook een project van zeer hoge kwaliteit.

Dus ookal vonden we dat onze studenten allemaal een prijs verdienen, toch kozen we voor Jasmine omdat haar evolutie, haar pad alles is waar wij voor staan. Ze is ook studentenvertegenwoordiger en zet zich ook daar enorm voor in. Ze werkt heel hard dus ze verdient deze prijs 100%.

sluiten

Inloggen Lid worden