Onze tutorials gidsen je door de PlayRight-portal

28 februari 2023

Heb je hulp nodig om je artistieke prestaties aan te geven in de PlayRight-portal? Dan hebben wij precies wat jij nodig hebt: drie handige tutorials helpen je al een eind op weg.

De tutorials behandelen volgende vragen:

1) Hoe geef ik een muzikale prestatie aan? 


2) Hoe geef ik een audiovisuele prestatie aan? 


3) Hoe geef ik een muzikale prestatie in een audiovisuele opname aan? 


De opnames van je artistieke prestaties kun je eenvoudig aangeven via de knop PlayRight Portal. Zo kom je in het beveiligde online portal waar je, door middel van je e-mailadres en je paswoord, toegang krijgt tot je online dossier, en je repertoire kunt aanvullen. 

Je kan je artistieke prestatie volgens het type opname aangeven via de bijhorende knop in jouw online dossier: 

  • Muziek: De artistieke prestaties die je als muzikant levert in het kader van een muziekopname. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen klassieke en niet-klassieke muziekopnames. 
  • Audiovisueel: Elke niet-muzikale artistieke prestatie die je als acteur levert in het kader van een audiovisuele opname
  • Dubbing en post-synchronisatie: De artistieke prestaties die je als acteur levert in het kader van een stemopname, voice-over. 
  • Muziek in audiovisueel: De artistieke prestaties die je als muzikant levert in het kader van een audiovisuele opname, concert, geluidsband voor een film/serie… 
  • Niet-muzikaal: De artistieke prestaties die je als uitvoerder levert in het kader van een geluidsopname. Opgelet: Hou er rekening mee dat alleen uitvoeringen in aanmerking komen die zijn vastgelegd op een commerciële opname EN zijn uitgezonden op de radio. Meer info in het Algemeen Reglement van PlayRight (Titel III, sectie 1, punt 3 https://playright.be/documenten/ )  

Door eerst een type opname te kiezen en dan op “Aangifte toevoegen” te klikken, wordt een formulier geopend waarop je je informatie kan toevoegen. 

Vergeet ten slotte niet dat om naburige rechten aan uitvoerende kunstenaars te verdelen, het essentieel is dat je je prestaties als acteur en/of muzikant aangeeft.

sluiten

Inloggen Lid worden