AANVULLENDE VERDELING: EXCLUSIEVE RECHTEN RTBF 1996-2020

14 december 2023

De aanvullende verdeling van de exclusieve rechten voor uitzendingen op de RTBF zit erop! PlayRight heeft in totaal €577.403 aan rechten uitgekeerd die komen uit (co-)producties van RTBF die tussen 1996 en 2020 op hun televisiezenders werden uitgezonden. De afsluitende verdeling gebeurt in 2025. 

PlayRight heeft een overeenkomst bereikt met RTBF voor de overdracht van de opnamerechten voor de periode van 1996 tot 2020. Tot vorig jaar waren er voor deze periode nog geen exclusieve rechten verdeeld. Na een eerste verdeling in 2022 heeft PlayRight nu een aanvullende verdeling uitgevoerd. Dit jaar hebben we in totaal €577.403,57 verdeeld. Deze aanvullende verdeling is gebaseerd op de repertoires die leden hebben aangegeven. 

TIP: 

Via de PlayRight-portal vind je in het menu “Rechten” meer details over deze afrekening. Kijk deze gegevens zeker na. Merk je fouten op in de afrekening en/of in de samenstelling van de cast, of heb je vragen over de verdeling? Neem dan contact op met je accountmanager, of stuur een mail naar members@playright.be

DEADLINE GEMIST? 

Heb je de deadline voor de aanvullende verdeling gemist? Geen zorgen: je krijgt nog een kans. De afsluitende verdeling gebeurt in 2025. 

Verzeker alvast dat jij bij de volgende verdeling zit door je repertoire aan te geven via de PlayRight-portal.

  1. Ga naar de portal. Kies in het menu voor “PlayList”. 
  1. Naargelang de prestatie die je wil aangeven, kies je het tabblad “Audiovisueel, Dubbing en post-synchronisatie” of “Muziek in audiovisueel”. 
  1. Selecteer “Exclusieve rechten RTBF 1996-2020” in het referentiejaar bovenaan het menu. 
  1. Vul je repertoire aan. 

Is er nog iets onduidelijk? Je accountmanager helpt je graag verder, of je kunt mailen naar members@playright.be.

Share This :
sluiten

Inloggen Lid worden