Eerste verdeling: Exclusieve rechten RTBF 1996-2020

12 december 2022

De eerste verdeling van de exclusieve rechten voor uitzendingen op de RTBF zit erop! PlayRight heeft in totaal €439.095,57 aan rechten uitgekeerd die komen uit (co-)producties van RTBF die tussen 1996 en 2020 op hun televisiezenders werden uitgezonden. De aanvullende verdeling gebeurt eind 2023.

Dit jaar sloot PlayRight een overeenkomst met RTBF om de rechten van die opnames aan ons over te dragen. Voor de periode 1996-2020 zijn er namelijk nog geen exclusieve rechten uitgekeerd. Dankzij ons efficiënt systeem om de rechten te verdelen onder de uitvoerende artiesten, konden we dat ook deze keer vlot laten verlopen.

De eerste verdeling is inmiddels achter de rug. In totaal hebben we een bedrag van €439.095,57 voor de periode 1996-2020 verdeeld. Die verdeling gebeurde op basis van de aangegeven repertoires, zoals verwerkt in onze databank.

TIP:

Via het PlayRight-portal vind je in het menu “Rechten” meer details over deze afrekening, bijvoorbeeld:

• Welke opnames rechten genereerden tussen 1996 en 2020 bij de RTBF;
• De cast van de opnames op het moment van de berekening.

Kijk deze gegevens zeker na. Merk je fouten op in de afrekening en/of in de samenstelling van de cast, of heb je vragen over de verdeling? Neem dan contact op met je accountmanager, of stuur een mail naar members@playright.be.

DEADLINE GEMIST?

Heb je de deadline voor de eerste verdeling gemist? Geen zorgen: je krijgt nog twee kansen. De aanvullende verdeling gebeurt eind 2023 en de afsluitende verdeling is in 2025.

Verzeker alvast dat jij bij de volgende verdeling zit door je repertoire aan te geven via het PlayRight-portal. Om de aangifte vlot te laten verlopen, hebben we een specifieke speellijst opgesteld van de programma’s die tussen 1996 en 2020 zijn uitgezonden op de RTBF-televisiezenders. Die vind je terug op de portal of onder deze link.

  1. Ga naar de portal. Kies in het menu voor “PlayList”.
  2. Naargelang de prestatie die je wil aangeven, kies je het tabblad “Audiovisueel, Dubbing en post-synchronisatie” of “Muziek in audiovisueel”.
  3. Selecteer “Exclusieve rechten RTBF 1996-2020” in het referentiejaar bovenaan het menu.
  4. Vul je repertoire aan.

Is er nog iets onduidelijk? Je accountmanager helpt je graag verder, of je kunt mailen naar members@playright.be.

Share This :
sluiten

Inloggen Lid worden