Verdeling exclusieve rechten RTBF in december’22

15 september 2022

Nam je als artiest deel aan opnames die naderhand op de televisiezenders van de RTBF werden uitgezonden? Dan moet je zeker het vervolg van dit bericht lezen

PlayRight en de RTBF sloten onlangs een overeenkomst om rechten aan PlayRight over te dragen die de RTBF gedurende vele jaren opzij had gezet voor artiesten. PlayRight beschikt immers over de expertise om deze rechten snel en efficiënt te verdelen.

Om deze rechten te kunnen verdelen hebben we een specifieke playlist opgesteld op basis van de tussen 1996 en 2020 uitgezonden programma’s van de RTBF-televisiezenders. Je vindt deze playlist terug in je online portal en ook te downloaden voor gemakkelijk zoeken hier op de PlayRight website: http://playright.be/wp-content/uploads/2022/09/RTBF_Members_Playlist.pdf

We gaan in december van dit jaar nog over tot een eerste verdeling. Het is dan ook BELANGRIJK dat je door deze playlist gaat en je aangiftes verder aanvult voor die opnames op de speellijst waaraan jij hebt bijgedragen. Naargelang de prestatie die je wilt aangeven, surf je naar het tabblad ‘Audiovisueel’, “Dubbing en post-synchronisatie”, of ‘Muziek in audiovisueel’ en selecteer je ‘exclusieve rechten RTBF 1996-2020’ in het referentiejaar bovenaan het menu.

OPGELET :we hebben je aangiftes tegen ten laatste 31 oktober 2022 nodig. Aangiftes die ons later bereiken, worden afgerekend bij de aanvullende verdeling in eind 2023 of bij de afsluitende verdeling van deze rechten in 2025.

Share This :
sluiten

Inloggen Lid worden