FrancoFaune Festival: Wanneer de Franstalige muziek wordt heruitgevonden

3 oktober 2019 - 19:00

10 dagen festival, meer dan 50 concerten, 20 theaterzalen… Het FrancoFaune Festival, dat plaatsvindt van 3 tot 11 oktober, verovert onze Brusselse hoofdstad! We keren even terug naar het ontstaan van het festival, dat trouwens wordt ondersteund door PlayRight+.

Het FrancoFaune Festival, dat in 2001 werd gelanceerd onder de naam ‘Rallye chantons français”, wordt al sinds 2014 georganiseerd in de regio Brussel. Sindsdien is het festival erin geslaagd een van de belangrijkste ontdekkingsplatforms te worden van artiesten uit de Belgische Franstalige scene. De opzet van de line-up? Concerten organiseren waar zowel “gevestigde” artiesten als “opkomende” artiesten te zien zijn.

Innovatief, scherpzinnig en 100% Franstalig met zelfs artiesten van over de Atlantische Oceaan (vooral in samenwerking met Musicaction, de Canadese tegenhanger van Wallonie-Bruxelles Musiques), de line-up van het FrancoFaune Festival wordt gekenmerkt door en dient op briljante wijze zijn mantra: muzikale biodiversiteit.

“We willen ons behoeden voor “formattering”, uit de comfortzone komen, en dat door onverwachte combinaties en originele concertformaten voor te stellen. Belgische hiphop, Quebecaanse folk, Zwitserse elektropop; we combineren stijlen en geografische gebieden.”

Secret session 2018 – Foto © ManuGo Photography

FrancoFaune is niet “zomaar een festival”, het omvat ook het Parcours FrancoFaune, een ondersteuningssysteem voor artiesten die in België wonen. Het Parcours FrancoFaune, dat werd gelanceerd in 2016, lanceert altijd aan het begin van het jaar een oproep tot kandidaatstelling voor kunstenaars. Het doel? Op basis van audities drie artiesten uitkiezen die een veelzijdig traject kunnen volgen en vervolgens mogen optreden tijdens de volgende editie. Cherry on top of the cake: de mogelijkheid tot netwerken binnen het ‘heilige’ professionele circuit.

Nog een bijzonderheid van het festival: Brussel erbij betrekken, volledig Brussel! Concertzalen, bars, culturele centra, musea, theaters… FrancoFaune is overal, klaar om alle Brusselse wijken tevreden te stellen en aangrenzende wijken te veroveren. Tot dan, op 3 oktober 2019!  😉

Share This :
sluiten

Inloggen Lid worden