Geen aangifte = geen rechten…

20 februari 2020

Je bent als artiest aangesloten bij PlayRight en wij danken je om ons het beheer van je repertoire en naburige rechten toe te vertrouwen.

Of je nu muzikant(e) of acteur/actrice bent, je dient je hele repertoire, namelijk alle opgenomen artistieke prestaties waaraan je hebt deelgenomen, aan te geven bij PlayRight. Waarom?

Geen aangifte = geen rechten…

Door jouw prestaties aan te geven, kan PlayRight de opnames identificeren waaraan jij hebt meegewerkt, en die rechten kunnen opleveren. Nadat we deze gegevens gevalideerd hebben, kan PlayRight de aan jou verschuldigde rechten berekenen en verdelen. Als je ons het beheer van jouw rechten op wereldwijd niveau hebt toevertrouwd, kunnen we met de aangifte van jouw repertoire ook je rechten in het buitenland gaan innen.

Om jouw werken aan te geven, heeft PlayRight je bij het bevestigen van jouw lidmaatschap uitgenodigd om je eigen persoonlijke online portal te creëren. Deze portal is toegankelijk via volgende link: https://portal.playright.be/

Wachtwoord vergeten? Het volstaat om gewoon je e-mailadres in te vullen en te klikken op “wachtwoord vergeten”. Vervolgens ontvang je een link om een  nieuw wachtwoord in te stellen.

Ik heb mijn online portal niet geactiveerd! Geen probleem. Contacteer gewoon je Accountmanager, die je een nieuwe activeringslink zal sturen.

Eenmaal je verbonden bent met je portal, ga je naar het menu “Repertoire” en klik je vervolgens op het tabblad dat overeenkomt met de artistieke prestatie die je wil aangeven (muziek & muziek in audiovisueel: voor muzikanten; audiovisueel en dubbing & nasynchronisatie: voor acteurs).

Door te klikken op “aangifte toevoegen”, wordt een formulier weergegeven. Je hoeft alleen de nodige gegevens in te vullen en te valideren. TIP: Je kan verschillende opnames van hetzelfde type aangifte aangeven (muziek, audiovisueel, dubbing & nasynchronisatie, etc.) door een Excel-bestand te downloaden dat beschikbaar is via je portal:

Open het gedownloade Excel-bestand en volg de instructies. Wanneer je klaar bent, sla het bestand op en upload via de knop “Excel uploaden”.

Raadpleeg gerust onze website, waar je heel wat praktische informatie kan vinden die je kan helpen om je repertoire efficiënt en snel aan te geven. Tot slot, aarzel niet om rechtstreeks contact op te nemen indien nodig.

sluiten

Inloggen Lid worden