EERSTE VERDELING AAN INTERNATIONALE RECHTEN 2020 LEVERT €1.2 miljoen op VOOR PLAYRIGHT LEDEN

25 februari 2020

Vandaag werd een eerste verdeling uitgevoerd van internationale naburige rechten voor muziek en audiovisuele opnames. PlayRight mocht maar liefst €1.2 miljoen verdelen onder haar aangesloten artiesten!

Achtergrondinformatie: wat zijn internationale rechten?

Wanneer je je aansluit als artiest bij PlayRight, kan je ervoor kiezen in je contract om ons een wereldwijd mandaat te geven. Op basis van overeenkomsten met onze zusterorganisaties in het buitenland, verzamelen we dan informatie over het gebruik van je repertoire in meer dan 40 landen. Zo kunnen we in het buitenland de rechten claimen die jou toekomen.

De verdeling van de buitenlandse rechten verloopt volgens de verdelingsregels van de buitenlandse beheersvennootschappen in kwestie. PlayRight verifieert de kwaliteit van hun gegevens wel nauwkeurig en zorgt daarna voor de doorstorting van het berekende bedrag naar jouw rekening.

Waarop is deze verdeling gebaseerd?

Elke verdeling van internationale rechten slaat op verschillende referentiejaren, zowel voor muziek- als audiovisuele opnames. De huidige verdeling van internationale rechten omvat volgende territoria en referentiejaren:

In augustus 2020 volgt een tweede verdeling van rechten geïnd in het buitenland. De verdelingskalender en deadlines kan je terugvinden via deze pagina.

Nog vragen?

Neem gerust contact op met je Accountmanager (zijn of haar gegevens kan je vinden in je online dossier via de portal), of stuur een mailtje naar members@playright.be.

sluiten

Inloggen Lid worden