Tweede verdeling aan internationale rechten 2020: €590.000 voor PlayRight leden!

10 augustus 2020

Voor de tweede keer dit jaar heeft PlayRight een verdeling aan internationale rechten uitgevoerd. We verdeelden maar liefst €590.000 onder onze aangesloten kunstenaars!

Achtergrondinformatie: Wat zijn internationale rechten?

Wanneer je je aansluit als artiest bij PlayRight, kan je ervoor kiezen in je contract om ons een wereldwijd mandaat te geven. Op basis van overeenkomsten met onze zusterorganisaties in het buitenland, verzamelen we dan informatie over het gebruik van je repertoire in meer dan 40 landen. Zo kunnen we in het buitenland de rechten claimen die jou toekomen.

De verdeling van de buitenlandse rechten verloopt volgens de verdelingsregels van de buitenlandse beheersvennootschappen in kwestie. PlayRight kijkt de kwaliteit van hun gegevens wel nauwkeurig na en zorgt daarna voor de doorstorting van het berekende bedrag naar jouw rekening.

Waarop is deze verdeling gebaseerd?

Elke verdeling van internationale rechten slaat op verschillende referentiejaren, zowel voor muziek- als audiovisuele opnames. De huidige verdeling van internationale rechten omvat volgende territoria en referentiejaren:

Net zoals onze buitenlandse zustervennootschappen, rekent PlayRight 5% operationele kosten aan bij de doorstorting van internationale rechten die we ontvingen na 1 december 2016.

In februari 2020 voerde PlayRight al een eerste verdeling uit van €1.2 miljoen aan internationale naburige rechten.

Deze nieuwe verdeling van rechten brengt het totale bedrag van verdeelde rechten afkomstig uit het buitenland op € 1.790.000, een nieuw record voor PlayRight!

Bekijk zeker de verdelingskalender van 2020 om de volgende verdelingen en deadlines te checken!

Nog vragen?

Neem gerust contact op met je Accountmanager (zijn of haar gegevens kan je vinden in je online dossier via de portal), of stuur een mailtje naar members@playright.be.

sluiten

Inloggen Lid worden