TWEEDE VERDELING VAN INTERNATIONALE RECHTEN 2021: €446.501VOOR PLAYRIGHT LEDEN

18 augustus 2021

De tweede en laatste verdeling van internationale rechten 2021 zit erop! Deze verdeling betreft de naburige rechten voor muziek en audiovisuele opnames door PlayRight geïnd in het buitenland. De totaalsom die we verdeelden onder onze aangesloten artiesten €446.501

ACHTERGRONDINFO: VANWAAR KOMEN DEZE INTERNATIONALE RECHTEN?

Wanneer je je aansluit als artiest bij PlayRight, kan je ervoor kiezen in je contract om ons een wereldwijd mandaat te geven. Op basis van overeenkomsten met onze zusterorganisaties in het buitenland, verzamelen we dan informatie over het gebruik van je repertoire in meer dan 40 landen. Zo kunnen we in het buitenland de rechten claimen die jou toekomen.

De verdeling van de buitenlandse rechten verloopt volgens de verdelingsregels van de buitenlandse beheersvennootschappen in kwestie. PlayRight verifieert de kwaliteit van hun gegevens nauwkeurig en zorgt daarna voor de doorstorting van het berekende bedrag naar jouw rekening.

WAAROP IS DEZE VERDELING GEBASEERD?

Elke verdeling van internationale rechten slaat op verschillende referentiejaren, zowel voor muziek- als audiovisuele opnames. De huidige verdeling van internationale rechten omvat volgende territoria en referentiejaren:

Deze tweede verdeling volgt op een eerste verdeling van internationale rechten 2021 die werd uitgevoerd in februari 2021.

Deze nieuwe verdeling van rechten brengt het totale bedrag van verdeelde rechten afkomstig uit het buitenland op €952.000.

Bekijk zeker de verdelingskalender van 2021 om op de hoogte te blijven van de volgende verdelingen en deadlines!

NOG VRAGEN?


Heb je vragen omtrent deze verdeling? Neem gerust contact op met je Account Manager. Zijn of haar gegevens kan je terugvinden in je online dossier via de PlayRight portal. Of stuur een mailtje naar members@playright.be.

Share This :
sluiten

Inloggen Lid worden