PLAYRIGHT SLUIT DE VERDELING AAN RECHTEN ONDER MUZIKANTEN VOOR 2014 DEFINITIEF AF OP 7.2 MILJOEN EURO

23 mei 2018

PlayRight verdeelde zopas alle naburige rechten voor muziekopnames die in 2014 in België uitgezonden werden. De verdeling vertegenwoordigt een totaalbedrag van 7.2 MILJOEN EURO en sluit de verdeling van de naburige rechten voor dit referentiejaar definitief af.

AFSLUITENDE VERDELING

Muziek 2014 – Hou er rekening mee dat dit een afsluitende verdeling is van de rechten voor dit referentiejaar. Ze is dus definitief.

In 2015 was er al een eerste verdeling voor de rechten voor dit referentiejaar. Voor deze finale verdeling werden je rechten berekend op basis van het repertoire dat je aangaf voor 31 december 2017. Deze datum was de deadline om opnames aan te geven voor deze periode.

WAAR KOMEN MIJN RECHTEN VANDAAN?

De rechten waar we voor deze verdeling vanuit gaan, betreffen privékopie, leenrecht en de billijke vergoeding.

HOE WORDEN MIJN RECHTEN BEREKEND?

Voor elke verdeling van muziekrechten vergelijkt PlayRight de aangegeven muziekrepertoires met de speellijsten van radiozenders en de verkoopcijfers van de Ultratop in het Belgische grondgebied.

NOG VRAGEN?

Als (vertegenwoordiger van een) uitvoerend kunstenaar heb je nog tot zes maanden na de betaling de tijd om ons uw vragen en klachten over deze verdeling door te geven. Contacteer daarvoor je accountmanager.

Share This :
sluiten

Inloggen Lid worden