PLAYRIGHT VERDEELT € 3.460.000 AAN RECHTEN ONDER MUZIKANTEN VOOR 2016

23 november 2017

PlayRight heeft een eerste verdeling uitgevoerd van de naburige rechten voor muziekopnames, voor het referentiejaar 2016. Het gaat hierbij om het aandeel van billijke vergoeding, privékopie en leenrecht dat geïnd werd voor muziekopnames die verspreid en/of geëxploiteerd werden in 2016. We mochten in totaal € 3.460.000 aan rechten doorstorten naar muzikanten voor deze eerste verdeling.

MUZIEK 2016 – ONZE SPEELLIJSTEN

Voor elke verdeling van muziekrechten vergelijkt PlayRight de aangegeven muziekrepertoires met de speellijsten van radiozenders en de verkoopscijfers van de Ultratop in het Belgische grondgebied.

Welke radiozenders zitten in de speellijsten van PlayRight ?

Daarbij streven we naar maximale transparantie en gebruiksgemak. In onze webportal krijgen aangesloten muzikanten daarom zelf toegang tot deze speellijsten via het nieuwe PlayList menu. Ze kunnen hun repertoire voortaan aangeven in een paar muisklikken.

MUZIEK 2016 – DE AANGIFTES

Elke verdeling gebeurt op basis van de repertoires, zoals die aangegeven werden door onze muzikanten of hun vertegenwoordigers. Wie dit tot nu toe over het hoofd zag of zijn aangifte nog verder moet aanvullen, heeft hiervoor nog de tijd tot 31 december 2019. Na deze datum sluiten we het referentiejaar 2016 definitief af en wordt een afsluitende storting doorgevoerd.

NOG GEEN LID ?

Ben je uitvoerend kunstenaar, maar nog geen lid van PlayRight? Ben je ook nog niet geregistreerd bij een zustermaatschappij in een ander land? Neem dan nu even de tijd om je in te schrijven. Het is gratis!

Share This :
sluiten

Inloggen Lid worden