MUZIEK 2017: afsluitende verdeling van €7.945.427

6 mei 2021

De muziekrechten voor het referentiejaar 2017 werden afgesloten. Na een eerste verdeling van €2,6 miljoen euro aan naburige rechten, voerde PlayRight een tweede, afsluitende verdeling uit van rechten die voortkomen uit muziekopnames die werden uitgezonden en/of geëxploiteerd in België in 2017.. Het bedrag van deze afsluitende verdeling? €7.945.427

PlayRight heeft de verdeling van naburige rechten betreffende muziek die werd uitgezonden en / of geëxploiteerd in België in 2017 definitief afgesloten. Het bedrag dat we uitkeerden onder onze aangesloten muzikanten bedraagt deze keer €7.945.427! Deze tweede, afsluitende verdeling volgt op een eerste verdeling van 2,6 miljoen euro die werd uitbetaald in oktober 2018.

Als artiest (of vertegenwoordiger van een artiest) heb je nu nog zes maanden de tijd om ons te informeren over twijfels en vragen en om bezwaar of klacht in te dienen betreffende deze verdeling.

HOE WORDEN DEZE NABURIGE RECHTEN GEGENEREERD?

De vergoedingen die aan de basis liggen van deze rechten komen voort uit de billijke vergoeding, privé-kopie en het leenrecht. Deze vergoedingen werden verzameld als compensatie voor muziekopnames die werden uitgezonden en / of geëxploiteerd in België in 2017.

EERSTE/AFSLUITENDE VERDELING: HOE WERKT HET?

PlayRight voert de verdeling van jouw rechten als muzikant altijd in twee fases uit. Voor Muziek 2017 keerde de vennootschap de eerste verdeling aan rechten reeds uit in oktober 2018. De deadline voor de aangifte van de repertoires die rechten kunnen opleveren voor het referentiejaar 2017 was 31 december 2020.

Deze afsluitende verdeling volgt dus op de eerste verdeling van muziekrechten 2017 en voltooit de uitbetaling van naburige rechten voor muzikanten voor dit referentiejaar. Het totale bedrag aan Belgische muziekrechten 2017 dat werd uitgekeerd aan muzikanten komt nu dus op 10.5 miljoen euro.

HOE WORDEN MIJN RECHTEN BEREKEND?

Voor elke verdeling van jouw rechten als muzikant op het Belgisch grondgebied, koppelt PlayRight de aangegeven repertoires met:

  • De speellijsten van radiozenders en de luistercijfers;
  • De Ultratop-verkoopslijsten.

Radiozenders waarvan de speellijsten in aanmerking werden genomen in 2017

WANNEER VINDT DE VOLGENDE VERDELING VAN MIJN RECHTEN PLAATS?

PlayRight stelt elk jaar een verdelingskalender op. De verdelingskalender van 2021 kan je terugvinden via de volgende link: https://playright.be/verdelingskalender/

De eerstvolgende verdeling betreft audiovisuele rechten 2014/2015 en is ook een afsluitende verdeling. Deze verdeling vindt plaats in juni 2021.

NOG VRAGEN?

Indien je nog vragen hebt, aarzel niet om je Accountmanager te contacteren. Zijn of haar contactgegevens kan je terugvinden via je persoonlijke online portal.

Share This :
sluiten

Inloggen Lid worden