OPROEP: STEM MEE TIJDENS DE ALGEMENE VERGADERING (EN WORD VENNOOT)

8 maart 2022

Wil je inspraak over jouw rechten als uitvoerende artiest? Dat kan! Neem deel aan de jaarlijkse Algemene Vergadering van PlayRight. De enige voorwaarde? Vennoot zijn.

Elk jaar, op de derde maandag van juni, organiseert PlayRight de Algemene Vergadering. Tijdens deze bijeenkomst worden alle PlayRight vennoten uitgenodigd om te stemmen op hun favoriete kandidaten voor de Raad van Bestuur. Daarnaast mogen ze ook stemmen over de voorstellen tot wijzigingen aan de Statuten en het Algemeen Reglement.

In principe krijgen alle PlayRight-leden de mogelijkheid om inspraak te hebben over hun naburige rechten als uitvoerende artiest. De enige voorwaarde is dat je vennoot bent van PlayRight.

Waarom vennoot worden?

Maar wat zijn de voordelen nu juist van vennoot zijn?

Alle voordelen op een rijtje.

Als vennoot:

 • speel je een actieve rol binnen PlayRight door zelf ideeën aan te brengen en beslissingen te maken;
 • kan je alle laatste ontwikkelingen op de voet opvolgen;
 • krijg je een inzicht in hoe de rechten worden geïnd en verdeeld;
 • krijg je medezeggenschap tijdens de Algemene Vergadering;
 • mag je mee de bestuurders van de groep waartoe je behoort benoemen (Muziek of Dramatische Kunst en Dans, afhankelijk van je hoofdactiviteit);
 • krijg je de mogelijkheid om je mening te geven en te stemmen over voorgestelde wijzigingen aan de Statuten en het Algemeen Reglement;
 •  kan je je kandidaat stellen om zelf bestuurder te worden en te zetelen in de PlayRight Raad van Bestuur (tijdens de volgende Algemene Vergadering).

Voorwaarden om vennoot te worden?

 1. Lid zijn van PlayRight. Ben je nog geen lid? Sluit je dan eerst aan als lid en onderteken het aansluitingsformulier, dat je vervolgens opstuurt naar affiliation@playright.be. Ben je wel al lid, dan mag je deze stap overslaan.
 2. Verifieer of je al hebt deelgenomen aan minstens drie opnames die volges de wet naburige rechten genereren.
 3. Dien je aanvraag om vennoot te worden in via je online dossier in de PlayRight Portal. Log in, ga naar ‘mijn gegevens’ (linkerkolom) en klik op ‘vennoot’(rechtsboven).
 4. Eens je Account Manager bevestigt dat je voldoet aan de voorwaarden, ontvang je een bericht van ons waarin je wordt uitgenodigd een eenmalig maatschappelijk aandeel van €49,57 te betalen.
 5. Doe dit uitermate vóór de deadline: 19 maart 2022 zodat je alsnog naar de Algemene Vergadering kan komen op 20 juni 2022!

Bestuurder worden?

Eens je vennoot bent, kan je bovendien je kandidatuur indienen om te zetelen in de PlayRight Raad van Bestuur, het beslissingsorgaan van onze beheersvennootschap. Daarvoor dien je wel te beschikken over het statuut van zelfstandige (in hoofd- of bijberoep).

Deelnemen aan de Algemene Vergadering 2022

Dus, long story short, wil jij ook inspraak over je rechten als uitvoerende artiest? Rep je dan naar je online portal en volg de stappen beschreven hierboven. Dan zien wij jou op de Algemene Vergadering in juni 2022!

Share This :
sluiten

Inloggen Lid worden