Tweede verdeling rechten geïnd in het buitenland 2022: €447.000

4 augustus 2022

De tweede en laatste verdeling van internationale rechten geïnd in 2022 werd doorgevoerd. Deze verdeling betreft zowel muziek als audiovisuele opnames die werden uitgezonden in het buitenland. Het bedrag dat PlayRight tijdens deze tweede verdeling heeft uitgekeerd… €447.000!

ACHTERGRONDINFO: VANWAAR KOMEN DEZE INTERNATIONALE RECHTEN?

Wanneer je als artiest lid wordt van PlayRight, kan je ervoor kiezen in je contract om ons een wereldwijd mandaat te geven. Op basis van overeenkomsten met onze zusterorganisaties in het buitenland, verzamelen we dan informatie over het gebruik van je repertoire in meer dan 40 landen. Zo kunnen we ook internationaal de juiste vergoedingen claimen.

De verdeling van de buitenlandse rechten verloopt volgens de verdelingsregels van de buitenlandse beheersvennootschappen in kwestie. PlayRight verifieert de kwaliteit van hun gegevens nauwkeurig en zorgt daarna voor de doorstorting van het berekende bedrag naar jouw rekening.

Het bedrag aan internationale rechten die we tijdens deze tweede verdeling hebben verdeeld onder de aangesloten artiesten is €447.000.

WAAROP IS DEZE VERDELING GEBASEERD?

Elke verdeling van internationale rechten slaat op verschillende referentiejaren, zowel voor muziek- als audiovisuele opnames. De huidige verdeling van internationale rechten omvat volgende territoria en referentiejaren:

Deze tweede verdeling volgt op een eerste verdeling van €1.183.042 aan internationale rechten 2022 die werd uitgevoerd in februari 2022.

Na deze nieuwe verdeling komt het totale bedrag van verdeelde rechten afkomstig uit het buitenland op 1,6 miljoen euro.

PlayRight rekent, net zoals andere buitenlandse beheersvennootschappen, 5% operationele kosten door bij de doorstorting van internationale rechten die ze ontving na 1 december 2016.

Bekijk zeker onze verdelingskalender 2022 om te weten wanneer de volgende verdelingen van muziek- en audiovisuele rechten plaatsvinden.

Ook de deadlines voor de aangifte van jouw opnames kan je via de kalender raadplegen: https://playright.be/verdelingskalender/

NOG VRAGEN?

Heb je vragen omtrent deze verdeling? Neem gerust contact op met je Account Manager. Zijn of haar gegevens kan je terugvinden in je online dossier via de PlayRight portal. Of stuur een mailtje naar members@playright.be.

sluiten

Inloggen Lid worden