Nieuwe verdeling: €800.000 aan internationale rechten voor PlayRight leden

12 februari 2019

PlayRight verdeelde vandaag internationale naburige rechten voor muziek en audiovisuele opnames onder haar aangesloten kunstenaars. Het bedrag dit jaar staat op €800.000.

Achtergrondinfo: wat zijn internationale rechten?

Een artiest die zich aansluit bij PlayRight, kan ons in zijn contract een wereldwijd mandaat geven. Op basis van overeenkomsten met onze zusterorganisaties in het buitenland, verzamelen we dan informatie over het gebruik van het repertoire van onze artiesten in meer dan 40 landen. Zo kunnen we ook internationaal de juiste vergoedingen claimen.

De verdeling van de buitenlandse rechten verloopt volgens de verdelingsregels van de buitenlandse beheersvennootschappen in kwestie. PlayRight kijkt de kwaliteit van hun gegevens wel nauwgezet na en zorgt daarna voor de doorstorting van het berekende bedrag.

Waarop is deze verdeling gebaseerd?

Een verdeling van internationale rechten slaat op verschillende referentiejaren, voor zowel muziek- als voor audiovisuele opnames. Deze verdeling van internationale rechten omvat volgende territoria en referentiejaren:

PlayRight rekent, net zoals andere buitenlandse beheersvennootschappen, 5% operationele kosten door bij de doorstorting van internationale rechten die ze ontving na 1 december 2016.

In augustus 2019 volgt een tweede verdeling van rechten uit het buitenland. De verdelingskalender en deadlines kan je via deze pagina consulteren.

Nog vragen?

Neem gerust contact op met je accountmanager (wie dat is kan je vinden in je online dossier via de portal), of stuur een mail naar members@playright.be.

sluiten

Inloggen Lid worden