Nieuwe verdeling: internationale rechten leveren €850.000 op voor PlayRight leden

8 augustus 2019

Voor de tweede keer dit jaar heeft PlayRight internationale naburige rechten voor muziek en audiovisuele opnames verdeeld onder haar leden-artiesten. Deze keer staat er €850.000 op de teller.

Achtergrondinfo: wat zijn internationale rechten?

Een artiest die zich aansluit bij PlayRight, kan ons in zijn contract een wereldwijd mandaat geven. Op basis van overeenkomsten met onze zusterorganisaties in het buitenland, verzamelen we dan informatie over het gebruik van het repertoire van onze artiesten in meer dan 40 landen. Zo kunnen we ook internationaal de juiste vergoedingen claimen.

De verdeling van de buitenlandse rechten verloopt volgens de verdelingsregels van de buitenlandse beheersvennootschappen in kwestie. PlayRight kijkt de kwaliteit van hun gegevens wel nauwgezet na en zorgt daarna voor de doorstorting van het berekende bedrag.

Waarop is deze verdeling gebaseerd?

Een verdeling van internationale rechten slaat op verschillende referentiejaren, voor zowel muziek- als voor audiovisuele opnames. Deze verdeling van internationale rechten omvat volgende territoria en referentiejaren:

PlayRight rekent, net zoals andere buitenlandse beheersvennootschappen, 5% operationele kosten door bij de doorstorting van internationale rechten die ze ontving na 1 december 2016.

In februari 2019 verdeelde PlayRight al een eerste schijf van €800.000 aan internationale naburige rechten. De verdelingskalender en deadlines kan je via deze pagina consulteren.

Nog vragen?

Neem gerust contact op met je accountmanager (wie dat is kan je vinden in je online dossier via de portal), of stuur een mail naar members@playright.be.

Share This :
sluiten

Inloggen Lid worden