Muziek 2019: Een eerste vervroegde verdeling van rechten van €1.5 miljoen voor aangesloten muzikanten van PlayRight

16 juli 2020

Hoewel de verdeling oorspronkelijk was gepland voor oktober, heeft het PlayRight-team er alles aan gedaan om de verdeling van deze muzikale rechten voor leden die rechtstreeks bij PlayRight zijn aangesloten vroeger te laten plaatsvinden. Deze eerste verdeling van rechten bedraagt 1.5 miljoen euro.

De verdeling van naburige rechten voor de muziekopnames die werden uitgezonden en geëxploiteerd in België in 2019 werd dus officieel uitgevoerd. PlayRight heeft deze verdeling vervroegd gestart ter ondersteuning van de muzikanten die werden getroffen door de maatregelen genomen in het kader van Covid-19. Een tweede verdeling, bestemd voor PlayRight-leden maar ook voor de muzikanten die vertegenwoordigd worden door zustervennootschappen in het buitenland, zal plaatsvinden in oktober 2020. Hou onze verdelingskalender zeker in de gaten!

De vergoedingen die aan de basis liggen van deze rechten komen voort uit de billijke vergoeding, privé-kopie en het leenrecht, geïnd voor de muziekopnames die werden uitgezonden en/of geëxploiteerd in 2019.

Voorafgaand aan deze verdeling stelde PlayRight een playlist op, gebaseerd op de afspeellijsten van de Belgische radiozenders en de UltraTop verkooplijsten van 2019.

Je kunt deze playlist ook terugvinden in je online portal. Aan de hand van de playlist kan je je prestaties sneller en gemakkelijker aangeven, en ben je er zeker van dat je nummer(s) wel degelijk in een afspeellijst aanwezig zijn en dus rechten opleveren. Meer weten over het playlist menu.

Wat als ik niks heb aangegeven?

Geen paniek! Dit is slechts een eerste verdeling. PlayRight verdeelt altijd in twee keer, een eerste verdeling vindt plaats in 2020 en wordt aangevuld met een afsluitende verdeling in 2023.

Vragen over deze verdeling?

Aarzel niet om contact op te nemen met je Accountmanager, of stuur een mailtje naar members@playright.be

Share This :
sluiten

Inloggen Lid worden