Muziekrechten 2018: een eerste verdeling van €3,4 miljoen aan naburige rechten

25 november 2019

PlayRight heeft zojuist een eerste verdeling uitgevoerd van de ontvangen muziekrechten voor het jaar 2018. Deze eerste verdeling, die later zal worden aangevuld met een afsluitende verdeling, bedraagt €3,4 miljoen.

Dit omvat het aandeel van billijke vergoeding, privé-kopie en leenrecht dat werd geïnd voor muziekopnames die werden uitgezonden en/ of verspreid in 2018.

Verdeling van muziekrechten: hoe werkt het ?

Voorafgaand aan deze verdeling stelde PlayRight een playlist op op basis van de speellijsten van de Belgische radiozenders en de verkoopcijfers van de Ultratop voor 2018.

Zodra de vergoedingen zijn geïnd, koppelt PlayRight jouw aangegeven repertoire met deze afspeellijsten, die alle opnames bevatten die voor een bepaald jaar rechten kunnen opleveren. Je kan deze playlists vinden via je portal in het PlayRight-menu en jouw prestaties aangeven op basis van de nummers die je herkent. Meer weten over het PlayList-menu.

Wat als ik niets heb aangegeven voor 2018 ? Het is nog niet te laat! Het gaat hier om een eerste verdeling, die zal worden aangevuld met een afsluitende verdeling in 2022. PlayRight verdeelt rechten altijd in twee fasen:

Je kan de opnames waaraan je hebt deelgenomen en die mogelijks werden uitgezonden , geëxploiteerd en/of verkocht in 2018 nog aangeven tot 31 december 2021. Om dat te doen, log in via je online portal en geef je prestaties aan.

Vragen omtrent deze eerste verdeling?

Aarzel niet om jouw Account Manager te contacteren of een mail te sturen naar members@playright.be

Share This :
sluiten

Inloggen Lid worden