Playlist 2018 nu online: geef jouw muziekopnames aan!

29 mei 2019

PlayRight heeft zonet de playlist voor het referentiejaar 2018 gepubliceerd. Hoog tijd dus om je muziekopnames aan te geven in je online portal!

Elk jaar vragen wij jullie, onze aangesloten artiesten, om hun bijdragen aan muziekopnames aan te geven via de online portal, zodat wij de naburige rechten waar jullie recht op hebben kunnen beheren, berekenen en verdelen. Om jouw rechten voor het Belgische grondgebied te berekenen (muziekopnames), hanteert PlayRight twee verdelingsparameters:

  • De speellijsten van niet-afgesloten referentiejaren van de Belgische radiozenders,
  • De verkoopslijsten van Ultratop.

Op basis hiervan stelt PlayRight jaarlijks speellijsten op van muziekopnames gerangschikt per referentiejaar, die jij via de PlayRight Portal kan hanteren om gemakkelijk jouw prestaties aan te geven.

Alle tracks in deze speellijsten kunnen rechten opleveren, en de belangrijkste details heeft PlayRight al ingevuld (zoals de titel en de A-artiest). Dit betekent minder werk voor onze leden en garandeert een volledige transparantie van onze kant. Gemakkelijk, niet?

Hoe het werkt

Je bijdragen aangeven is simpel:

  1. Raadpleeg je online dossier via de Online Portal;
  2. Ga naar de playlist tool. Die geeft je toegang tot de speellijsten, opgesteld door PlayRight voor elk referentiejaar;
  3. Geef aan aan welke muziekopnames jij een bijdrage hebt geleverd.

DEADLINE VOOR JE AANGIFTE:

Tot 31 december 2019 kan je volgende prestaties aangeven:

Na deze deadline sluit PlayRight de rechten voor dit referentiejaar af. Je prestaties blijven rechten opleveren voor de referentiejaren die nog openstaan, maar niet voor de afgesloten referentiejaren. Het is dus belangrijk de deadline te respecteren als je je rechten wil innen.

GOED OM TE WETEN: Het maakt niet uit van wanneer de opname dateert (zolang die niet meer dan 70 jaar oud is). Een prestatie kan rechten blijven genereren, tot lang na het eerste jaar van uitzending.

En als je PlayRight een mandaat hebt gegeven om ook jouw rechten in het buitenland te beheren, kunnen we aan de hand van jouw (volledige) repertoire ook jouw rechten buiten België effectief gaan innen! Alleen maar voordelen dus!

>>Ga meteen aan de slag!

Share This :
sluiten

Inloggen Lid worden